Aanschaf Labrador Pup

laborador pup geel

Vóórdat je een Pup koopt!!!

   Een hond is een hele prettige huisgenoot.
   Je ziet jezelf al helemaal lopen met zo’n prachtige hond die gehoorzaam naast je loopt of waar je lekker mee naar het bos kan gaan.
   Kortom, je besluit om eens op zoek te gaan naar een pup.

Toch heeft de aanschaf van zo’n lief klein hoopje voor en nadelen, zet het eens op een rijtje.

Stel kritische vragen aan jezelf.

 • Een pup is al heel snel geen pup meer en veranderd al snel in een grote losbol met streken.
  Bedenk dat hij wel zo’n 12 jaar volkomen afhankelijk is van uw zorgen.
 • U moet door weer en wind de hond uitlaten en de hond moet daarbij minimaal 1 keer per dag flink de poten kunnen strekken.
 • Heeft u genoeg ruimte voor een Labrador in uw huis? Drie hoog op een kleedje bij de c.v. doet hem geen goed.
 • Heeft u genoeg tijd? Een Labrador kan geen vijf dagen van 8 tot 5 alleen thuis zijn. Een hond met zijn karakter wordt daar doodongelukkig van en zorgt er voor dat hij langzaam wegkwijnt. Kijk kritisch naar uw werktijden en zorg dat er regelmatig iemand bij uw hond is.
 • Maak een kostenplaatje wat betreft onkosten van o.a. goed voer, dierenartskosten, inentingen,pension enz. Met alleen de aanschaf van de hond en zijn spullen bent u er niet!
 • Bedenk dat de Labrador een gemakkelijke vacht heeft maar die wel twee maal per jaar (bij ziekte vaker!) flink verhaard! Eén of twee maal per dag stofzuigen is geen overbodige luxe.
 • Een pup is niet binnen drie weken vakantie opgevoed! Er gaat veel tijd kennis en geduld in zitten. Kunt u dat opbrengen en bent u bereid er eventueel geld aan uit te geven?
 • Neem geen hond voor de kinderen!!! Een Labrador wordt een grote sterke hond die met zijn karakter een consequente opvoeding nodig heeft. Onthoud dat dit altijd onder de verantwoording van volwassenen valt. Een hond om deze redenen kopen loopt gegarandeerd op een teleurstelling uit!U merkt dat er veel tijd, liefde en aandacht in het hebben van een hond gaat zitten. Het moet dan ook een weloverwogen keuze zijn om met aandacht een pup uit te zoeken. Er zijn nog steeds teveel mensen die in een opwelling een hondje kopen en eigenlijk geen benul hebben van waar ze aan beginnen. Ze steken er te weinig tijd in, raken er op uitgekeken en vinden de hond op den duur ‘lastig’.Op een gegeven moment hebben ze er geen zin meer in. Zo’n hond belandt dan weer vaak in het asiel of in de krant ömdat het niet meer ging’.
  Gelukkig zijn er ook een heleboel mensen die zich wel goed realiseren waar ze aan beginnen. Zij hebben dan ook een maatje voor het leven.

Labradors are known to get along with all sorts of dogs . Even small dogs zoals teddybear breeds can be great companions .

 • Verdiep je een beetje in het ras

  Veel toekomstige hond-eigenaren gaan af op het uiterlijk van een hond. Bedenk dat een Labrador een ideale huishond kan zijn maar dat hij in principe veel beweging nodig heeft. Van nature zijn deze honden gefokt om aangeschoten wild naar hun jager te brengen. Het apporteren zit ze dan ook in het bloed, eveneens hun voorliefde voor water. Daarbij komt dan ook zijn vriendelijke karakter en zijn tomeloze energie. U ziet het, hij heeft op zijn tijd wel het nodige verzetje nodig. Er zijn tal van boeken waarin u het nodige over de Labrador kunt lezen. Alleen een beetje suf liggen op een kleedje bij de centrale verwarming doet hem geen goed. U moet dus wel van plan zijn om iets met zijn tomeloze energie te gaan doen. Een goede fokker zal daar bij u naar informeren.

 • Informeer naar hondenscholen/ cursussen.

  De Labrador Retriever is een hele lieve speelse kameraad met een stabiel karakter en een grote wil om het de baas naar de zin te maken. De Labrador is vooral een energieke ondernemende hond. Een fijne metgezel, mits (!) hij goed is opgevoed. Dat is een klus waar veel toekomstige bazen zich in vergissen! Een goede opvoeding bent u verplicht naar de hond en uw omgeving toe. Ook scheelt het veel ergenis. Denk maar aan een opspringende hond als er visite komt, een hond die niet los kan lopen omdat hij de benen neemt, e.d. Of het niet goed alleen kunnen zijn. Zelfs de liefst buurvrouw zijn dan het blaffen en janken op een gegeven moment zat. Bedenk dat het uw hond is en dat uw naaste omgeving niet altijd op hem en zijn overlast zit te wachten.

  Er zijn tal van boeken te koop die u een handreiking kunnen geven bij het opvoeden van uw hond. Nog beter (en leuker) is het volgen van een cursus op een hondenschool. Zij helpen u met goede opvoeding en begeleiden u met eventuele problemen. Het is even een investering, maar bedenk dat u er zijn verdere hondenleven (12 tot 15 jaar!) profijt van heeft. Buiten het feit dat u mensen tegenkomt met dezelfde intresse, is het voor u en uw hond buitengewoon leuk om te doen. Bijna elke school geeft ook speciale puppycursussen. Informeer er eens naar.

 • Aanschaf van producten

  We willen er alles voor doen om de lieve kleine pup een fijn thuis te geven. Ook bij de aanschaf van producten houden we daar rekening mee. Een belangrijk product is voeding. Niet al het hondenvoer is geschikt voor uw pup. Bij de dierenwinkel is een groot scala aan compleet puppyvoeding te vinden. De keus is persoonlijk. Het is niet zo dat het allerduurste product ook het allerbeste voor uw hond is. Dat ligt per hond verschillend. Erg goedkoop voer uit de supermarkt is vaak van slechte kwaliteit. Het bestaat hoofdzakelijk uit vulmiddel en veroorzaakt dan ook aanzienlijk meer hondenpoep. Als u voor een bepaald merk heeft gekozen, informeert u dan eens naar grootverpakkingen van bijvoorbeeld 20 kilo. Deze zijn dan op termijn een stuk goedkoper dan elke week een kleine zak van hetzelfde merk.

  Let op zachte speeltjes voor de hond! Een pup heeft scherpere tandjes dan een volwassen hond. Zacht rubberen speelgoed is dus in de eerste periode zeer gevaarlijk i.v.m. stukbijten en inslikken van kleine delen. Meer geschikt is dan bijvoorbeeld een flostouw oen kauwbotjes. Houd ander speelgoed onder toezicht of gebruik ze om er ‘samen’ mee te spelen, bijvoorbeeld balletjes en piepbeesten.

  Neem in het begin een klein verstelbaar halsbandje. Je hebt ze van zacht gevoerd leer of van sterk nylon. Verstel het op tijd, maar zorg ervoor dat het bandje niet gemakkelijk over het hoofd heen kan schieten.

  Overweeg de aanschaf van een bench (kamerkennel). Voor een pup is dit een veilig onderkomen en als u even niet kunt opletten kunt u hem er veilig in wegzetten. Ook kunt uw pup niet slopen en dat scheelt veel gemopper. Bovendien leert hij wat zijn eigen plaats is. Uw pup zal zich snel op zijn gemak voelen wanneer u hem leert dat de bench prettig is (laat het deurtje in het begin open, geef hem er zijn eten in, snoepjes en zijn favoriete speeltje e.d., voorzichtig opbouwen!) Aangezien een hond in principe zijn eigen nest niet bevuild is het een ideaal middel voor zindelijkheidstraining.

 

spacer

Leave a reply